Thursday, 30 June 2011

CARA-CARA HILANGKAN JERAWAT DEGIL ANDA.

ASSALAMUALAIKUM


entri kali ini sangat-sangat diperlukan oleh anak-anak dara , gadis dan wanita...sambil menuggu subuh di pagi yang sejuk neh , nak stori sket lah... kalau la tetiba jerawat naek kat muka hampa...seketul besaq plak tuh..tidak kah hampa berasa malu untuk keluaq rumah... hahaha...aku pon  even nak pi beli nasik lemak ja pon , kompom hampa segan.... dengan abang-abang tebaq roti canai  perli hampa secara live baek hampa carik penyelesaian untuk masalah jerawat hampa neh  


CARA PERTAMA
gunalah calamine  lotion... aku guna  benda neh ja.. letak kt jerawat hampa , nanti jerawat tuh makin kecik lah... sejuk ja calamine neh, tak sakit pon...  cincai-cincai  hampa bleh beli benda neh kat farmasi, RM  5 pon hampa bleh dapat dah...simple..banyak plak tuh...  selain untuk jerawat untuk gatal-gatal kulit pon bleh guna jugak neh... better letak dalam peti ais , baru syok pakai.. pakai sebelom tidoq , insyaallah jerawat hampa kecik sok pagi...hihi


CARA KEDUA
neh  semua orang satu malaysia kenai kot, OXY... neh berkesan gak letak kat jerawat... harga dia aku dah lupa dah sebab semenjak jadi student neh cutting duit sket...  bajet lebih aku beli la menatang neh..kat farmasi , supermarket , tesco semua ad jual... senang nak jumpa...  letak ja esok ilang....heheh


CARA KETIGA
ha ni dia.... ramuan turun temurun kita, bedak  sejuk...hampa  jangan memain , ada mmber-member aku yang pakai bedak sejuk dari kecik  memang muka depa licin...bancuh kat atas tapak tangan sket, pastu tempek-tempek kat muka hampa...  sebelom tido makesure..biar  magic of the bedak do its job...hahaha..murah ja neh , ikut packaging... hehe


CARA KEEMPAT
ha neh VITAMIN E CAPSULE...  neh hampa bleh beli kat farmasi , ad brand murah..cara pakai ,amek sebijik kapsul neh...amek jarum cucuk dan minyak yang keluaq tuh amek sapu kat jerawat hampa....insyaallah  tak tinggal parut...na amalkan makan vitamin e neh untuk kecantikan kulit..satu lagi dia ad 2 jenis 500mg dgn 1000mg  amek la yg kuat sket 1000mg.....murah ja neh...dalam  30 bijik baru RM  12  lebih  cmtuh...


aku share  petua yang aku buat dan berkesan, untuk yang hilang cepat.... sangat -sangat berkesan bila jerawat tu sebijik besar  kat muka hampa...hehehe...  try la tengok...banyak lagi petua sebenarnya,,neh aku share yang simple k..


wasalam

Tuesday, 28 June 2011

KISAH BILIK BARU...SERAM TAK SERAM JUGAK LA.

ASSALAMUALAIKUM


Pepagi buta neh , sedang kaki digoyang-goyang ke kiri dan ke kanan. ujan renyai-renyai kat luaq, ditemani kucing aku DEBAB  yang tidoq nyenyak membuat aku terpanggil ke lappy comel aku untuk menulih. aku ada satu cerita yang  betoi-betoi jadi kat aku dalam tahun ni jugak. ciss hang nyamuk, smpat lagi ketit kaki aku....pang (tamparan maut terhadap nyamuk). cerita ni berlaku masa aku pindah bilik baru , jadi kat blok G ,DPP BANK RAKYAT UUM. muahaha....  cam takot ja... tak takot sangat aih..caya la!!




cerita dia macam neh, selama aku dok kt UUM  neh  aku dok  kat tingkat  3  blok yang sama, jadi sem 4 ingat nak tukaq bilik la.. aku bincang dengan rumate aku, dia on. so kami buat surat hantaq kat pejabat , lulus kiranya. masok sem kami dapat bilik baru la kiranya, kami apply bilik  bawah yang berhadapan dgn hutan sintok. sebelom neh bilik aku mengadap bilik orang so tak horor sangat la. tu ja bilik yang kosong , lagipon ramai member kat bawah , dok tingkat 3 neh penat sket la, kalau masok sem tu, nak angkot barang tu seksa nak mampoih la. kesian kat mak aku , sakit lutut dia panjat bilik aku, tu antara sebab tukaq bilik. So, setiap sem aku akan balik awal 3 atau 4 hari sebab nak kemas bilik, mop lantai la segala...aku tak suka balik hari neh, esok pi klas. letih bhai.!!!

hari pertama
so masok sem , aku sampai ja teruih aku amek kunci bilik kat pejabat pastuh  teruih pi bilik la. dengan mak aku sekali, dia tolong angkat barang aku. *SYG MAK*. bilik ok la, sebab sebelom aku apply, bilik tuh terbiaq tak dak orang satu sem. aku pon sampai ja, rest sat, pastuh teros on laptop aku pasang lagu, baru ad feel  sambil -sambil kemas.  memang dari keja mop, berus langsir , lap tingkap  aku bantai dalam satu hari. pastuh angkot barang aku dari atas sampai bawah, patang pinggang jugak la. memang  exited la dapat bilik baru, dekat dengan member-member. memang time aku sampai tuh wing aku neh tak dak orang, aku sorang ja kat situ. member aku dok wing len. aku kemaih semangat nak mampoih gak la arituh bilik baru la katakan semangat pon mau baru la ye dak??  time makan aku pi la makan tinggal bilik camtuh. laptop plak aku bantai pasang lagu arab punya la layan. sampai time nak petang , agak-agak dalam pukol 6 camtuh aku rasa len macam. Aku tutup langsir, tutup tingkap, kat atas dulu aku dengan rumate aku kitorang tak penah tutup langsir dengan tingkap, angin wei.....  Aku rasa len macam dah, aku off laptop hormat maghrib siot  pastuh jantung aku tetiba  berdebar-debar, tak tau pasai pa.  time tuh tengah lipat baju nak letak dalam almari. aku campak baju ataih katil, aku msj member aku DYELA, suh dia teman aku sat sampai aku abih lipat baju. Dah settle aku angkot la bantal dengan selimut tidoq bilik dia, sebab rasa len macam. Aku tidoq ok la malam tuh. cerita dia start malam kedua aku kat bilik baru.

hari kedua
Macam biasa lah bangun tidoq aku balik bilik aku la kan. kemaih lagi apa yang patot.  lepak dengan member aku , pa lagi rumate tak dak, bilik tuh jadi tempat aku 100% la. tapi tetiba rumate aku mesej dia kata petang dia sampai, at least ad gak teman aku tidoq. ok la, malam tuh cam biasa aku tidoq sebab letih, rumate aku dok lipat baju, dia baru sampai .lambat dia sampai sebab keta rosak. Aku tidoq mati la kiranya, tapi malam tuh aku mimpi sumthing. Aku mimpi bilik aku penoh dengan gadis-gadis cantek berpakaian warna puteh, semua  cantek-cantek belaka. dalam mimpi tuh aku terbangun dan duduk ataih katil sambil perhati rumate aku tidoq. Semua pompuan neh dok keliling aku sambil tersenyum. Aku time tuh try nk gerak rumate aku tapi suara tak keluaq.  Depa semua perhati aku, aku nangis dalam tidoq tak bleh blah dah time tuh.  Tetiba depa semua keluaq dari bilik aku dan gadis-gadis tuh ajak aku ikot depa sekali, tapi aku cakap tak bleh ikot sebab ada hal, kena belajaq. Depa semua pon blah sambil senyum manis kat aku. Pastu aku terjaga , masa tuh pukol 4 pagi kot, terus aku tak bleh tidoq dah. try nak tidoq tapi asyik terjaga-terjaga ja. Pagi tuh teros aku tepon mak aku , aku habaq satu-satu. Mak aku risau gila, dok soal siasat aku, tanya macam-macam. Mak aku pesan letak yasin bawah bantal, baca doa sebelom tidoq, semua aku buat la kiranya untuk malam ketiga.

hari ketiga
Aku tanya rumate aku dia ada mimpi apa-apa dak, dia kata tak dak pon.ok ja. Aku mula  terpikiaq awat aku ja neh, rumate aku pon baru gak. Apa maksud mimpi aku tuh. Abaikan ja la, tapi malam ketiga neh aku kena lagi. aku tidoq awai gak, dalam 9 lebih, lepaih isyak aku teros lompat ataih katil cari bantal. Kali neh aku mimpi ada lembaga hitam dan besaq dok usha rumate aku tidoq kat atas kerusi , betoi-betoi ataih kepala rumate aku. Aku ternampak dia usha baek , pastuh dia ada cakap sumthing kat aku tapi aku tak dapat tangkap sebab takot sangat, aku teros selimut semua badan aku sambil baca al-fatihah tapi tersekat-sekat. Rasa macam aku tak bleh nak baca time tuh, tetiba dia ada kat atas kerusi aku  usha aku plak betoi-betoi atas kepala aku. Aku kontineu selimut seluruh badan. Tetiba aku terjaga dari tidoq, berpeluh-peluh muka aku, aku capai yasin letak kat dada. Penat aku rasa, macam baru lumba lari. So aku try tidoq balik, still terjaga.  Kiranya malam aku tidoq neh asyik terjaga-terjaga. Tak lena tidoq aku , pagi esok ad klas plak   tuh. aiseh

kiranya seminggu aku kat bilik baru aku tidoq tak lena, asyik tersentap dan terkejut. start malam tuh aku dengan rumate aku baca yasin untuk senangkan idop kami kat bilik baru tuh,...yang peliknya rumate aku tak kena kacau plak cam aku. aku  pon pikiaq  gak kenapa , setiap malam selama seminggu tuh la aku tidoq tak cukup. setiap malam gak la mak aku tepon, pesan kat aku. *SYG MAK*.  Tapi bila difikirkan balik aku rasa aku tau sebab apa jadi kat aku. 

FIRST : AKU YANG KEMAS BILIK TUH SEMUA, AKU YANG UBAH ALMARI SAPU SAMPAH BARU RUMATE AKU MASOK. ( tak tahan semak)

SECOND : AKU MASOK TEROS ON LAGU BUKAN NAK ON QURAN . (salah sendiri)

THIRD : EXITED TERLEBIH KOT.  (bilik baru bhai)

pastu mak aku kata maybe yang aku mimpi gadis-gadis cantek tuh penghuni bilik tuh kot masa tak dak student dok situ. depa nak habaq yang aku dak masok bilik tuh so depa pon nak chow la... andaian  semata-mata tak tau la betol ke tak!! haish.. and then yang lembaga itam tuh aku tak dapat nak agak dia pesan sumthing ker kat aku..ntah tak dengaq la dalam mimpi tuh ! tapi serius pengalaman memang tak lupa la, so dok tempat orang jaga diri bebaik, dah la bilik aku bukak tingkap jer nampak utan sintok.  Since mimpi tuh aku tak berani nak jaga malam-malam, sebab aku neh jenis tak takot sket sebab aku pegang depa pon makhluk Allah mana bleh takot, kat atas kalau aku dok sorang tak dak hal punya, rilek lagi. dah jadi gini paham-paham ja la, berjaga-jaga ja la.. yang penting solat dengan quran jangan tinggal mak aku kata. *SYG MAK*  mak aku selalu pesan jangan sidai baju malam-malam kat luaq atau toilet, tak elok.. nasib baek aku tak ikot gadis-gadis cantek tuh kalau tidak ntah kemana depa bawak aku. ish ish mintak simpang. bukan kita ja dok ataih dunia neh, makhluk Allah yang len pon ramai lagi, hormat la depa sama....

tu je lah aku punya cerita.. tak seram sangat pon kan. ada lagi cerita nanti aku stori la.. malam neh , stori neh ja yang ada nak cerita. ...ok  ddaaaa...
wasalam

Monday, 27 June 2011

PRESIDEN ISRAEL LAKNATULLAH

ASSALAMUALAIKUM

Everyone  for  sure  knows  about  what  ISRAEL  did to  our  brothers  and  sisters in  PALESTINE.  Tindakan  brutal  oleh  ISRAEL  ke atas  rakyat  PALESTINE memang  patot kita  tentang . sebab kita masyarakat muslim, so kita kena la alert  pasai  masalah-masalah  muslim yang  ditindas.  Kita  yang  jauh tak  dapat  nak pi tolong  depa, hanya  mampu berdoa  kepada  ALLAH  supaya  mereka  diberikan  kehidupan  yang  baru. 

Ok  hampa  kenai  dak  presiden  ISRAEL  sekarang ? neh nak  bagitau presiden  ISRAEL  sekarang  neh  BENJAMIN NETANYAHU yang  cam  setan.  amek hang...   Ingat dak lagi tragedi Mavi Marmara yang korbankan  ramai sukarelawan-sukarelawan seluruh dunia.  yang paling sakit hati serangan  kat kapal tuh BENJAMIN NETANYAHU  yang  suruh   ok...  aku da  seket  fakta pasal  presiden  kejam neh.

 tengok muka pon dah tau yang dia neh kejam nak mampoih...hahaha

  • Presiden  ISRAEL  pertama yang lahir  di tanah  ISRAEL , Tel Aviv  lebih spesifik. tahun 1949, selepas ISRAEL  diberi hak jadi  negara.
  • Anak kepada Profesor  Benzion Netanyahu. 
  • Pernah tinggal kat  USA dengan family di amsa kecik-kecik dulu
  • Dia  bleh  speak  English  dengan  fluent  American  accent.
  • ad  3  orang  anak  sekarang neh, dengan bini yang ke 3, Sara ben-Artzi.
  • Presiden  parti  Likud di  ISRAEL.
kalau  dilihat  dari  carta  kat   bawah neh  pasai  family  dia,  diorang  neh  keturunan  yang  pandai la kiranya, semua berpendidikan  tinggi.  
 pada  pendapat  aku  satu-satunya  cara  untuk  takluki  dunia  adalah  melalui  pendidikan  dan  ilmu pengetahuan. so  nak lawan  ISRAEL  neh pon  kadangkala  tak perlukan  keganasan, kalau  hampa  semua  ilmu tinggi  kita  boleh  kalahkan  bangsa  laknat neh. Tapi  tu lah, yang jadi kat  Malaysia  neh , semua  kemudahan  ada  untuk  belajaq  tapi  budak-budak pakat  tak may belajaq , tak tentu hala . merempit toksah cakap la, berlambak -lambak , buang bayi pon sama  jugak  neh semua sebab  tak dak ilmu. last-last masuk penjara, pusat pemulihan lah bukannya masuk tempat  menuntut ilmu.  terlalu obses dengan  budaya  HEDONISME.

teremosi plak dah aku neh.  Rasulullah pon pernah bersabda  "tuntutlah ilmu dari dalam buaiyan  hingga ke liang lahad".  kalau tak dak ilmu senang kena eksploitasi dengan orang. so  kepentingan  ilmu tuh sangat la penting dalm idup tambah-tambah zaman  globalisasi  neh,  semua  berlumba-lumba mewujudkan benda baru.   

 so senang cerita tuntutlah ilmu selagi kita mampu.  sebab kita  tak tau ap yang kita nak tempuh di masa depan nanti.  mungkin kita bleh tolong sahabat kita di PALESTINE. 
RENUNG-RENUNGKAN....hehehe
mintak maaf sebab aku dah jem nak adjust table neh....sengal  betoi...




Nathan Mileikowsky
(Writer and Zionist activist)





  nak































Benzion Netanyahu
(Professor of History and Zionist activist)










































Benjamin Netanyahu
(Prime Minister of Israel)

Iddo Netanyahu
(A radiologist, author and playwright)

Nathan Netanyahu
(Professor of Computer Science)























 

Thursday, 23 June 2011

ANNOYING BETOL BILA GUYS......

ASSALAMUALAIKUM

Bila  aku  boring.. aku mengonlinekan  diri aku  kedalam  laman  sosial.  dan  bila  start to interact with guys , all of them annoyed me with their actions,  want me to tell u about it... dun  worri  i have  listed  it in my mind and for the climax of my entri i will  tulih...hahaha  ...rojak  bahasa  aku dah neh.. jangan  jadi  cam saya..martabatkan  bahasa  melayu okey...
di malam  yang hening  ini, dengan angin  sepoi-sepoi bahasa , nyamok ketit kaki  sambil tunggu pak aku balik  dari masjid (pak aku kaki masjid)  aku nak la tulih sket  walaupon hampa  kata aku OVER...  blog aku ,suka ati aku la kan....   pernah kah hampa rasa cam menyampah nak online...??  kalau  ad  simptom macam  aku neh  kurangkan la masa beronline..hehehe...  

aku cukup  tensyen   bila sign in yahoo mail, facebook dan sebagainya  di tegor  lelaki-lelaki yang  annoying ...  kekadang rasa cam nak lempaq lappy aku pon ad..tapi pikiaq balik  ingat  lappy bleh  beli  sekilo  3  ringgit  kat  tepi jalan ka...hahah..  

neh  dia  type-type yang aku menyampah sket ..kekadang  banyak..

KALAU X SUKA  JANGAN  BACA

  • Bila aku chatting  kat  yahoo mail, suka  buzz... mamat  jenih  neh kompom mai  dari pakistan x pon  india la mana  hala... ingat aku pekaq ka pa..sabaq x bleh...aku teroih block...nyampah.
  • Bila buzz aku , dok sembang-sembang  tetiba  mintak  webcam.. sori aku jenih x webcam dengan laki aku x kenai,,,,  bukan bleh sangat...satgi hampa  bayang  bukan-bukan.
  • bila sembang-sembang ok. baguih budak neh, bleh la buat kawan. bila dah kawan baru kluaq  idung  belang... "jom chat noti"...pala  hotak hampa..aku islam  tau dak, gatai sangat aih. xsedaq  diri melayu.!
  • x dapat webcam mintak gambaq, aku sure x bagi...  sekian terima kaseh!
  • kat facebook pon camtuh gak. baru add, aku approve la..sekali hampeh..  "jom chat sex". bodo betoi. memang aku block la jenih camneh.
  • dulu kat sekolah x penah nak tegoq aku, sebab dulu comot, selekeh ,  x lawa..bila chat fb la neh, "nak no fon"... dulu layan aku cam sampah..mintak maaf la noh , aku x bagi gak,,
  • mengada-ngada sangat  ."i like u la"  ..hotak hampa, sedaq la diri tu sket,,,fb  ja pon.bukan kenai hang sangat pon
  • "jom kluaq"..gila aku nk kluaq dengan hampa.. x kenai.. sori.
  • xpon dok tag gambaq dia kat aku,,.lu pa kes.!!
  • bila chat dengan non malaysian, dia yang x reti english, nak salahkan kita plak...hang yang  bangang.... plezzzz la.... 
  • dah jadi laki oghang tapi nak berchat-chat dengan pompuan len...woi bini kat umah ingat la..  
 setakat neh, depa  neh la yang annoyingkan aku.,,  then  dok paksa-paksa..  hello  could u please not forcing me..!!  mostly lelaki M*****  camneh...  sumtimes  malaih nak layan  so aku buat x tau ja la..  sorry to say...  



 

AKU SUKA BELLY DANCE

ASSALAMUALAIKUM


hari neh dengan  segala  hormatnya  nak  stori  pasal  tarian  arab  neh... oghang panggil  belly dance...  hampa tau dak  pasal belly  dance neh.? aku tau  sket-sket  ja  pasai  belly dance neh.  belly  dance  neh  tarian  yang  berasal  dari  arab  tapi  sekarang  neh  semua  oghang  pandai  dah, American, Japanese  semua  reti  dance  neh  ha....expert  lagi... x caya  p  tengok  kat  youtube,! belly dance neh basically  tarian  yang  fokus  kat  perot...so  sapa  yang x dak lemak kat perot  kalau hampa  menari  x  syiok  la  tengok., kena  ada  lemak  baru umphhh...  seriously , pi tengok  perot  oghang  arab, mna  ad  keding  cam  pompuan  sekarang neh,,msti berisi baru terserlah  keayuan  dan kewanitaan,,,,hehehe  chewah...  belly dance neh selalu  depa  buat  dalam  geng  pompuan  ja,  tapi  bila  ad  kes  eksploitasi  wanita  macam  depa  suruh  pompuan  neh menari kat kafe ,  ad  negara  yang  haramkan  terus  tarian  neh....  !!  tu  storinya... neh gambaq sket nak tunjuk


neh lukisan ja k....  ha nak  menari belly  dance neh kena ad  dress  dulu la...  actually, the  original belly dance costumes cover their  skins...tapi  sekarang  pnya  seksi  gilos...!!  ada  banyak  jenis belly dance neh, ad oriental , baladi  dan  banyak lagi ikot negara  masing-masing...  aku setakat  neh  x dak lagi la dress  belly dance neh..kalau aku dok  egypt  bleh la beli tepi jalan, neh dok Malaysia, nak cari menatang  neh  sket  punya  susah..pastu mahai plak tuh... setakat neh aku ad hip scarf ja la... murah sket...dress  tuh aku plan  dengan  member aku DYELA  ,  kami nak buat sendiri...nanti dah siap aku tunjuk kat hampa...hehehe...murah sket, pastu bleh pilih kaler  kami nak.... aku suka kaler merah itam seksi...hehehe



ni la  oghang panggil  hip scarf..!!  ha  ni aku ad,  sampai dah tercabot aku kerjakan....  hari-hari praktis la katakan..!! hahah...aku pon baru lagi dalam dance neh sebenaqnya... baru dok berjinak-jinak....susah  sket  sebab dah tua  baru nak belajaq,  ad  gak step yang aku jem, contoh kena gerakkan lemak  kat perot toh,  susah  gilos la....x pa pelan-pelan... aku dengan  member aku neh kitorang buat dalam bilik ja la...baru feeling...!! actually  tarian  neh  sangat  baek untuk kaum pompuan  sebab kita  gerakkan  otot  pinggang  kita dan  boleh rampingkan  pinggang  jgak...   neh dia belly dance costume




cun kan...tapi seksi la...  pakai dalam studio atau bilik aja  la yer...  !!  mahal neh kalau kat Malaysia  ad la dalam ratus  jgak la.., mampoih la aku nak beli tu yang nak buat sendiri tuh....hahahah    nak dance neh kena ad music la kan, yang aku suka lagu tajuk dia shik shak shok, NANCY AJRAM  nyanyi....  aku pon big fans lagu arab sebenaqnya,  minat gilos...kira  dalam lappy aku neh x dak la lagu melayu dengan English....ad  lagu korean, lagu hindustan  dengan  Arab  je...hehehe   


kalau hampa  nak usha belly dancer  kalau nak belajaq  hampa boleh usha  SADIE, dia  expertis belly dance...  try  usha,,,,...  kalau nak senang  hampa  usha  la  tutorial  kat  youtube, untuk beginners...  baguih  jugak, menari  untuk  kesihatan  neh..sambil menari, sambil  exercise...hehehehe
 ok la wa nak chow...wasalam

Tuesday, 21 June 2011

TIPS UNTUK WANITA / GADIS / ANAK DARA PASAL KESELAMATAN

ASSALAMUALAIKUM...

Neh  ad  tips  sket   untuk pompuan / wanita  dan  gadis-gadis  klau  hampa  nk kluaq  dan  berjalan  sorang-sorang....klau  bleh  elak  la  berjalan  sorang-sorang... bahaya !!   klau  berjoging  ka pa ka.... better  siapkn  diri hampa untuk  kemungkinan-kemungkinan  perkara  buruk...bukan  paranoid  tapi  berjaga-jaga..  ni dia sedikit  tips  yang  aku  buat  n  dari  pemerhatian  dan  kajian...heheh....  walaupon aku  black belt taekwondo  tp  kena  berjaga-jaga  la wei... manusia  sekarang  neh  unpredictable..

ATTENTION
tips  anda 
1- kalau  berjalan  berseorangan  pastikan anda  tidak  diekori.... kalau  rasa  diekori  cpat2  lari pegi tempat  ramai  orang.

2- letakkan  pisau  lipat  dalam  stokin  atau  bra  anda.... kalau kena  serang terus  keluarkan....  bkn  untuk  lawan  smpai  abis...cederakan  penjahat dan lari... stokin is better la..aku  buat neh kalau kluar  sorang-sorang...

3-  setiap  10 minit  usha  sekeliling  anda....  tp dgn muka  rilek  ok... supaya  orang  x perasan..

4- kalau kena serang  jangan  panik...  jerit  kalau  bleh  skuat-kuatnya....  kalau  ad  benda yang  boleh dicampak kat penjahat  campak  jer....

5-  kalau  bwak  handbag  jangan  letak  semua  barang  dalam  toh. kalau kena ragut cmna>   x yah bawak purse..lipat-lipat  jer  duit  letak dalam  poket  sluar....  so x payah bwak  handbag....nak g cmart  changloon pon bawak handbag...pelek..pelek..

6-  ok  bagi aku la kan , part  paling  kuat  kat pompuan  adalah  kaki  kita... so  kalau dapat peluang  tendang  penjahata  tuh........  jangan  mengada-ngada  guna  tangan  hampa nak lawan...tulang kita  kecik... x kuat

7- kalau pakai  kain  tuh pakai la legging  kat dalam..senang  nak lari....  bukan lawak k..:)

8- kalau penjahat lelaki  tendang kat dia pnya  tuuutttttt   dan  lutut  dia..sbab tuh  bahagian  paling lemah  diorang..

9- kalau kena  flash sex  tngah2 jalan  jangan  jerit....blah  buat  x tau jer...  kalau  berani  gelak  la k.....  

10- keluar   ditemani  orang len....  kalau kena  kacau  ker  dengan lelaki  wat dang jer... jangan tengok  jeling plak...ko pkir ko bagos....  


kalau bleh  belajar la asas - asas  pertahanan  diri...x kisah la ap pon...taekwondo ka..karate ka...silambam ka...kungfu ka...  belajar la sket,..dri  movie  pon bleh....   ok....daaaa
semoga  anda  selamat  sentiasa

Saturday, 18 June 2011

COOKIN..

ASSALAMUALAIKUM


Today  my  mom   friends wanna  come  over  and  i have to make  sumthing  for them..
arghhhhhhhhhhhhh......  idea  idea  idea....   nak  masak  apa  neh..????   aku  buat  puding  ja la kot...  carik la resepi   dapt  satu... puding  koktel...x penah buat lagii neh...neh bru  first  time  nak buat...arap-arap  jadi lah....coz   rsa  dia  tootally  gojesss......  hehehe,,,


nk kena  kemas pa yg patot lg neh....sbab  org nak mai umah....hehehe....kalu  x  malaih  nak   mampoih  aku  neh....  neh aku dok sorang-sorang kt umah...  parents  aku  kluaq  p TESCO  beli  brg dapoq....hahaha.... jem=====
hehehe......  jom jom....ke dpan umah aku ad kenuri kawen...besa lah  time  cuti-cuti neh ramai yg mndirikan  masjid..'
wasalam

Thursday, 16 June 2011

START DREAMING...

ASSALAMUALAIKUM..

Ha  dah  mimpi  cmtuh aku berangan la plak...neh  nak  habaq, msti  smua  oghang  ad  dream  wedding kn.kn ...kn...!!  aku pon ad  gk aih....meh  nak  habaq  dream  wedding  aku...  the  theme  must be white.....   lah kn,,,sweet...:) hehehe.... neh  aku  bg  contoh sket....  pelamin  dia  mesti lagu neh..
  ha ni dia....  cun kn..kn..!!!  smua  kaler  puteh....   bunga  penoh..aku  kena  kaya  la  kalau  nak  buat  lagu  neh..,mampoih..!!!!  kerusi plak  ala-ala  sofa  cleopatra...  perghhhhh tinggi  angan-angan aku..
nak  baju  lagu neh....tapi  masalahnya  seksi  plak  dah....tapi  still nak  paten  camneh  la  noh..x pa  aku pon carik la version  muslimah...
 bleh la  cam neh pon janji gown kembang....  ala-ala  princess  gituh....  perghh..  kain  sapu  tanah  rumah aku la neh...  tema  mesti  putih  gk...  tp  ad beads   kaler  merah  sket2.... sket ja...makeup  pon ad  merah  sket sket... kasut  plak....st  aku tngok...!!
 neh  dia....cun  dak..???  memandangkan  aku  suka  kasut  bertutup ,  aku pileh la  yang neh....simple  but nice.....  hehehe...4  inci  tuh...jalan  kena  cover la,,tkot  stgi  jatoh tergolek...hahaha  dipadankan  dengan  bunga  tangan....camneh...
mak ai...mak aku kata "ingat  hang omputih ka"..hahah...dream wedding  ja..klau  dapt  betoi2  sronok  x terkata....cuba  hampa  bayang ..dengan  semua  benda2  yang aku  bagi  tdi.,,kalau  digabongkan  dan  berjalan  turun  dari  tangga  macam  neh..
 fulamak....wowwwwwwww....  aku  dah  bayang  dah...hampa  bleh bayang  dak...!!! hahaha....cantek  gila  la.....  bunga  tuh  x bleh blah...bnyak  betoi...hahaha....sronoknya  kalau  ad  smua neh...tapi  neh  dream  wedding  ja la... :)  dah  la  berangan ,  nk  chow  dah noh..
wasalam.....

MIMPI SAYA MALAM TADI....

ASSALAMUALAIKUM

Malam  tadi  mimpi yang  agk  mengejutkn  aku.....  aku  mimpi aku kawen...x tau nk habaq  cmna aih!
dalam  mimpi  tuh  aku pakai kebaya  labuh  wana  putih....  cantek  gler..!!   wat  time  lepas  isyak  kenduri kawen aku neh....  wat  kt umah  akak  aku plak tuh.... laki aku  dalam  tuh  kawan  aku plak dah... ala kawan  "hi"  ja  kt  uum...  x rapat pon...  x sembang  pon...  ish  pa petanda  dia  sebenaqnya....  muskil??

so  untok  cari  solution  aku  google  lah...  ad yang kata aku nk kawen dah la tuh... tafsiran neh mmng  x bleh pakai  sbab aku single mingle  lagi... hmmmm  carik  lagi....  jumpa  la  satu neh...dia  tafsir  ,  kata aku akn  dpt  rezeki n  mimpi ni  bawak  kebaikan....  hmmmm...senyum  aku tengok tafsiran  tuh...hahaha...   tapi  pa  pon  petanda  dia, mintak-mintak la yang baik-baik,,,,,  yang  buruk mintak dijauhkan.....  ameen.... 

neves la mimpi gituh.....  dahla  aku  hepi  gila  dlam  mimpi  tuh.... 

Wednesday, 15 June 2011

FORGOTTEN DREAM

ASSALAMUALAIKUM


dari dulu  sampai  sekarang  ada  satu  dream  aku  yang  belom  tercapai.... what  is it????   I  WANNA  BE  A  FASHION  DESIGNER..........  dh  aku  dah  habaq  dah...  !!!!  family  aku  x  support  aku  sebenaqnya....  dari  spm  aku nak  mintak  course  fashion  design ,  mak aku pulak  x  bagi...  aku  minat  nak  mampoih  bidang  neh...  tapi  x pa la , last2  aku masok  form 6.. belajaq  lagi aku , bergelar  student lagi... :)  syok  sebenaqnya...!!  tapi aku nak jadi  fashion  designer...
aku  nak  keja  dengan kertas  dan  pen warna....nak  keja  dengan  manequine....  nk  ad  label  sendiri..nak  bukak  butik  sendiri....  my  dream  wont  come  true!!! 
aku  suka  sangat  dengan  fashion  so  hampa  jangan  nak  heran  kalau  aku  pakai  baju yang  len  dari  orang....bukan  pheraq  tapi  unik..!!hahaha ....ramai  kutuk  aku , aku tau...hampa  rilek  sudah...  aku  x heran  pon  hampa  nak  kata  ap,  janji  aku happy  dan  cover  aurat aku....  dah  tema  blog aku pon  the  happiest  farhana  ,,,..!!!  aku  x abih  stori lagi lepaih  stpm aku buat pa...
dengan  result aku yang agk ok tuh , aku apply  la U..... aku  time tuh antara  dua  ja aku pilih  fashion  design kt uitm dengan  law...hampeh  dua2  aku  x dapt.....  dapat la INTERNATIONAL  AFFAIRS.....   sekali  lagi  impian  nk masok  fashion  design  x dapat..... :(  sdeh  la  jugak...


pastu  aku masok la UUM  yang  cantek  neh.....  ok la  course aku wlaupun  nak  pecah  pala  time xzam....  honestly  aku  x suka  pakai  baju kurung... tp  kalu  jubah  ON...!!!  bila  masok  U  neh  aku kena  pandang  serong  sebab  baju-baju aku yang len dari oghang  len...depa  tengok  pelik  kot...lantak lah....!!  so  aku  p klas  pon  oghang  tengok  pelik  then  kutuk2...aku happy  still....  


kenapa  aku nak  jadi  fashion  designer???


1)  sebab  aku  nak  jadi  bos..bukak  butik aku jadi bos la kan... 
2)   sabab  aku suka  melukih...
3)  nak  tunjuk kat oghang  yang  bukan  baju kurung  ja  tutup  aurat...baju len pon bleh
4)  nak  show new level of hijabis  fashion ... hehehe,,,,  cam  dina  toki 0, hana  tajima..
5)  sebab aku ad stail aku sendiri...  x tiru oghang len...!!hahah
6)  nak  tunjuk klau  oghang  len  bleh  pkai baju  tuh  oghang  yang  pkai  tudung  pon  bleg  gak  ...still cover  aurat,,,
7)  bleh  kawan dengan  model...huahaua
8)  aku  pandai  guna  mesin  jait... mak aku punya  la  sekarang  neh...
9)  nak  bukak  minda  masyrakat  hampa  igt  baguih ka pkai baby tee  dgn  jeans n tdung...x fashion k...  
10)  nak  famous...kn  lepaih  show  atas  runway  kan  fashion  designer  kluaq  sekali....hahah


aku penah  berangan  kalau  la  aku  jadi  fashion  designer , aku nak  label aku oghang  kenai  sampai  paris....  pastu nak  kawen  dengan  laki  peranchis....eheheh :P  yang  paling  penting  nak  tunjuk  KAMI  OGHANG  ISLAM  PON  BERKEBOLEHAN  DAN  TERBUKA.,,, BUKAN  RETARDED....   haha...kan..kan..semangat  aku  cerita  neh!!  tapi  semua  neh  angan2  aku ja la...x  tercapai lagi...kalau  ALLAH  izinkan....alhamdullilah..aku  bersyukur  sangat-sangat....  so  member2  aku  mcam  NORFADZILAH  NORMAT  dengan  NURADILAH  JAMERI  depa  sangat  support  aku  aha....  depa  kata aku pelik...kira  berjaya la  tuh aku pnya  tujuan..!!! misi  blom  berjaya  sepenuhnya la selagi aku x jadi  FASHION  DESIGNER......  family aku x support  pasai  depa  kata  "hang nak  jadi  fashion  designer  buat pa,  nanti  reka  baju  dedah  sana  dedah  sini..."  ha  aku jammed la time tuh....  tapi  la  neh  depa  x marah aku  sebab  baju aku cover  aurat  even  bukan  baju  kurung...nanti la aku show  pics  aku yang  kiut tuh.....hahaha....   ok..!!! 

neh klau  runway  neh pergh...agak -agak aku  catwalk  ataih  tuh  syok  gila... hahah....  kalau bleh  nak  masok  PROJECT  RUNWAY  MALAYSIA....  ok lah sampai  sni ja noh..nanti aku   tulih len..sapa  x paham  bahasa kedah...hampa  buat2  la paham,,,..

wasalam

Sunday, 12 June 2011

THE CRAFT THAT I MADE

ASSALAMUALAIKUM..



after  made my craftwork  im  blogging  again...  ok i made these  card holder  craft  myself... got a lot of free  time...now  here  it is..?? i decorate my matric card holder... kinda  cute  for me... juz wanna share  it  with  my  friends out there...  im using  felt fabric ,  and  its quite expensive in sp...  but  i will  try to find a cheaper one...!!  hahaha...  mybe it is not  good  bcoz this is my first time... i will make more things i guess...!!  boring,,,,,,,,,  what should i do rite now...!!! sleep  ....  peuwh....  dont want..!!   eat  already.... aha facebooking...haha  my fav:)


wasalam

Friday, 10 June 2011

ALHAMDULLILAH may Allah bless her and her family... :)

ASSALAMUALAIKUM.....



Woke up  with a new spirit of writing.... hehehe....   juz  wanna tell  u  a  happy  story  from  me,...last nite  my  dear  friend  NOOR HIDAYAH  JOHAN  became a wife  and i  dont know  how  the situation  bcoz  i was not there.... not bcoz i dont love her, i want to but the location , its too far...her hometown is in KELANTAN, and i stay in KEDAH.... so  got the problem now???  happily to say that , we  actually  plan  her  wedding  and  buy  all  the   things  when  we  are  having  our  final  xzam... so what we do is, we buy all her  things at Alor Star, famously Pekan Rabu.....  and  got  all  from  there  at  a  very  minimum  price i tell u..!!! we juz show our sad face and told the owner there that we are students could u please give a cheaper price....  it  really  works ok.... not juz me and her, the hunting includes  NOORFADZILAH NORMAT , NURADILAH JAMERI , NOORDAHLIA SYAKIRA ,ME AND OF COZ THE BRIDE....  i think that is our memorable moment , i mean its fun but a little tired... but for a friend i will do anything....   her  wedding  or kenduri will be held this afternoon......  i dont know what are the dishes but confirmly there must be a meat, curry and etc....
in fact  we  altered her dress , shoes in our block .... we packing the bunga telor @ goodies for guest in there too....   we sleep at 3 am doing her wedding things.... so  its  memorable i think...!! love the mood at that time....  we  talk about our dream wedding with our dream guy... ehemehem..ehem,, so when i got her wedding  pics  i will share it here ok...   tears coming down my cheek rite now...!!! sob sob


so may  Allah  bless u and ur family....  sorry for not attending ur wedding.....   may  u live happily ever after with ur love.......  hehehe  :)


i wanna get married also....wahahahaha...  juz joking!!!
wasalam

Thursday, 9 June 2011

A VERY GOOD MORNING ..........

ASSALAMUALAIKUM...


I juz  woke up from my nice sleep , and it is at 2 am .....  everyone in my house is  sleeping  but i  blogging......  nice  ha:)   actually  my biggest  dream  is  to be a student in Sydney  University , but being a student in UUM  is  not  so  bad  ......  huhuhu  ...  rite,  i have no ideas rite now, so juz  showing   some  pictures  from me in fact i think im gonna promote  my  University....  UUM  is  the  largest  university in  Malaysia , and we have our own stadium , a lake for water sports , an olympic size pool , archery field  and  also  equestrian park.....  go kart also..... and we also  students  from various  countries....  
THIS IS SYDNEY UNIVERSITY....  my dream ,  classic rite....

wish i can further my study in here

now  this  is  my  university.... UUM  main entrance...
that  bus is  for  students, the  bus  will pick us  to campus bcoz my residential hall  is  outside UUM
THIS is my nice residential hall.... i live there.look how  cozy it is... :)
our  fav  library.....  its  big and i hate  going inside and find my book... so juz sitting at the lobby


this is UUM  main hall...  mainly  used  for  graduation ceremony, final xzam...

basically  UUM can  be  divided into  3 main colleges  which are UUM  CAS , UUM  COB , UUM  COLGIS
and im  studying  under  UUM  COLGIS
so  now  clearly  im  promoting  my  university , ok they  should give me sumthing..!!!   peuwh...  for more info juz google about it yeah...........   UUM  rocks!!! even it was build in the jungle, but its ok...like  my  father  said, the environment  is  good  for  your  brain..ahaahaha....
At  UUM  also , i found my besties , my dearies.... so  UUM  rocks  once  again...  am i overacting???  yes i think...  so  until here ill  stop... will be  updating  after i found sumthing to eat...ok  bye,,,wasalam

Wednesday, 8 June 2011

THE PHOTOSHOOT .... WITH DEARIES

ASSALAMUALAIKUM

Today  i  woke up quite  early  and  then  actually  i  juz  came back  from  my  dear  sister  house ......    of coz  i eat  my  fav  food  "nasi lemak"  and  hot  teh 0...  nice  rite :)  deadly  food...

ok  now  back  to  the  topic,  before  the  semester  break  started , i have  a  sudden  photoshoot  with  my  dearies  and  of  coz  the  location  is  at  BUKIT  KACHI  UUM...  my lovely  campus  and residential  hall......  actually  it  is  not  a  plan  juz  sudden  photoshoot...

the  story  of  the  day  started  when  we  meet  to  have our  lunch  together  and  it  was  an  examination  week....   while  we  walk  my  dear  Siti  Sarah  come  up  with  her  idea  then  we  officially  grab  the  camera  and pose...!!!  hahaha....

people  looking  at  us  like  zombies  ok  ....  bcoz  we  pose  like  a model  in the  middle  of  the  field,  specifically  to  say  soccer  field...  no  play  on  that  evening  so  the  field is  ours.....  hahahaaha.....  

look  my dear  dyela is  going  to  bite me..
time to sleep on the grass
me is th black one...!!  my  dearies  siti sarah is the blue one  and  my  naughty dyela  is  the  green  one.........  so  where  is  my  pillow!!!!!!!  :P